De RUD is een afkorting van: Regionale Uitvoeringsdienst. Bij de RUD Drenthe werken gespecialiseerde medewerkers met kennis en ervaring op het gebied van milieuwetgeving.

Inwoners en bedrijven kunnen op ons rekenen. Wij zorgen namelijk voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving in Drenthe. Dit doen wij o.a. door middel van het houden van toezicht en het handhaven van de wettelijke milieuregels, door vergunningverlening en door onze gemeenten en provincie te adviseren over verschillende milieuthema’s.  We adviseren de provincie Drenthe en de twaalf gemeenten in Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Ook vragen gemeenten en de provincie geregeld om advies bij het opstellen van hun langetermijnbeleid. Onze experts werken daarom nauw samen met collega’s van provincie en gemeenten. Zo bundelen we de krachten voor een kwalitatieve en betrouwbare uitvoering. Voor een gezonde leefomgeving nú en voor volgende generaties.

Ben jij geïnteresseerd in het werken aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving? En heb jij een (groen) hart voor het milieu? Meld je dan aan voor onze workshop!

Inhoud workshop: Geluid in Drenthe

Geluid is overal en speelt een belangrijke rol in onze omgeving. Wanneer geluid voor overlast zorgt controleren onze specialisten of de regels worden nageleefd. Bij bijvoorbeeld bedrijven, maar ook op festivals.

Meld je hieronder aan voor de workshop

Oeps! We konden je formulier niet vinden.