VVA Aristaeus: een logisch huwelijk

 

Waarschijnlijk ken je één van beide alumniverenigingen van hogeschool Van Hall Larenstein: VVA Larenstein of Aristaeus. Maar inmiddels communiceren we als één alumnivereniging: VVA Aristaeus.

Jarenlang bestonden beide alumniverenigingen naast elkaar. Historisch gezien is dat niet zo vreemd. Vroeger was er een Van Hall Instituut in Groningen en Friesland en een Internationale Agrarische Hogeschool op landgoed Larenstein in Velp. Twee verschillende scholen dus. De Vereniging Van Afgestudeerden (VVA) Larenstein had landgoed Larenstein in Velp als thuisbasis; Aristaeus had zijn wortels in Leeuwarden.

 

Krachten bundelen

Waarom zijn er eigenlijk nog geen twee verenigingen? Sinds 2003 (bestuurlijk) en 2005 (de school zelf) is er immers sprake van één hogeschool Van Hall Larenstein. De huidige locaties in Velp en Leeuwarden bieden aanvullende opleidingen aan, afstanden zijn in het digitale tijdperk minder relevant, en vooral: het is ook veel leuker om uit een groter professioneel netwerk te kunnen putten.

Als één alumnivereniging kunnen we beter de belangen van de leden behartigen, betere aansluiting vinden bij studenten en de band met de school versterken. Ook de hogeschool zelf ziet perspectief in één alumnivereniging. Het versterkt het merk van hogeschool Van Hall Larenstein.