Agenda

Verslag: levendige Carrièredag Leeuwarden 2020

dsc-1499.jpg

15 JANUARI 2020 - Langzaam maar zeker lopen de kantine en de wandelgangen vol. Overal staan stands. Banners van bedrijven komen tevoorschijn. Het is woensdag 15 januari en de opbouw van de Carrièredag op hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden is begonnen.

Dit jaar staan er 84 stands opgesteld. Officieel start het programma om 10.30 maar rond 10.00 uur zijn studenten en bedrijven al met elkaar in gesprek. Dit is precies waar de Carrièredag om draait: studenten oriënteren zich op het werkveld en bedrijven komen in contact met talenten.  

‘Ik ben deeltijdstudent en zoek een baan, wat kunnen jullie mij bieden?’ Een studente toont wat ze wil en kan. Haar cv heeft ze bij de hand. Twee jongens kijken rond voor een stageplek. Deze actieve studenten zijn niet bang om op bedrijven af te stappen.

Workshops 

Naast de bedrijvenmarkt staan er de nodige workshops op het programma met prikkelende titels als: ‘Werken bij de overheid saai? Wij beweren het tegendeel!’ Of: ‘Wij eten er wel kaas van!’, een interactieve workshop over de melkveehouderij van de toekomst en de rol van data daarbij. Het is een gemêleerd programma en voor ieder is er wat wils: food, agri, groene ruimte en milieu. De Omgevingsdienst Groningen speelt hierop in met een workshop over grenzen: ‘Waar leg jij de grens? Kies je eigen grens.’ De workshop vat het geheel van de dag precies samen: ontdek waar je capaciteiten liggen, waar je blij van wordt en kies de baan die bij je past.

De gemoedelijke netwerkdag sluit om 16.30 uur af met een borrel en gelegenheid tot napraten. Op naar 2021!

Meer informatie en het programma van 2020? Bekijk hier onze speciale website. 

dsc-1507.jpg

tekst en foto’s Leonie Heutinck